Пилинка

В цьому безмежно-прекрасному світі,

Де мерехтять міріади вогнів,

Де розквітають таланти і квіти,

Я — лиш пилинка. Повірте мені.

Мікроскопічна, без форми пилинка,

Що  животіє на самому » дні,»

В сонячнім світлі сяйне, як перлинка,

І зникне назавжди у вітряні дні.

У світі існують подібні пилинки.

Життя їх проходить, неначе у сні.

Промені сонця з них зроблять перлинки.

Камінь коштовний, що в морі, на дні.

Принято. Оценка эксперта26 баллов.

 

 

 

Пилинка: 11 комментариев

  1. Добре написано, дуже смачно. Ось тільки рефрен мені не сподобався. Повірте мені, повірте мені. Знаєте, кума, хто часто повторює «повірте мені» той якраз і обдурить. Тим більше у вашому випадку переконувати читача бссмисленно — вірші сам переконують.
    А з вашим «повірте» так і хочеться відповісти: «вірю, звичайно вірю, звичайно ви порошинка. Ви тільки не хвилюйтеся, тітка», — і бігом за ріг психіатрів викликати.

  2. Ну, пане Сергію, ви мене знову розсмішили. Один мій колишній інститутський викладач марксизму-ленінізму саме так і говорив на лекціях. Далі продовжувати не буду. Смішно. А якщо серйозно, то в цій римованій думці і справді є багато недоліків. Вчора, коли вона прийшла мені в голову, я полінувалась її як слід відшліфувати. Там і розмір не дотягує, і рими не зовсім витанцювалися. Але я хочу, щоб мої колеги по Вашому сайту глянули хоча б одним оком на мій шедевр і хоч щось сказанули!

  3. Я тут трошки «подсуетилась» і перекроїла таким чином:
    В цьому безмежно-прекрасному світі,
    Де мерехтять міліарди вогнів,
    Де розквітають таланти і квіти,
    Я — лиш пилинка. Повірте мені.
    Мікроскопічна, безформна пилинка,
    Що животіє на самому «дні»,
    В сонячнім світлі спалахне, як перлинка,
    І зникне безслідно у пасмурні дні.
    У світі існують непримітні пилинки.
    Життя їх проходить неначе у сні.
    Лиш промені сонця обернуть їх в перлинки,
    Коштовні перлинки, як в морі, на дні.
    Думаю, цей варіант не визве у Вас оскомину, пане Сергію.

  4. Пане Сергію, перепрошую, але я не ясновидяща і не телепат, тому дуже прошу (і це для мене важливо) повідомити мені чесно!!! де в цій моїй римованій думці, як ви вважаєте «жмет башмак». Я сама це знаю, але чіткий нещадний коментар сторонньої особи мені не завадив би. І не прикривайтеся, пане Сергію, назвами всяких там напоїв, чи наїдків. Це Вас не врятує від мого праведного гніву!

  5. Е, ні, пане Сергію, отут ви вже не відкрутитесь! Я знаю, як ви вмієте махати шпагою, бачила на прикладах інших авторів. Ото ж і зі мною бийтеся на рівних, як треба — «на всю катушку», а я вам ще такого «матерьяльчику» невдовзі надам, щоб було для чого шпагою працювати!

Добавить комментарий

Войти с помощью: